Smikkelen en smeulen

Smikkelen en smeulen

Smikkelen en smeulen

Pannenkoeken ochtend  op de Markesteen te Velp

26 november 2016  waren alle welpen en Robben en andere waterratten  uit de regio klein-gelderland zijn uitgenodigd om pannenkoeken te komen eten op de Markersteen in Velp. Natuurlijk kregen de kinderen niet zomaar een pannenkoek daar moest wel wat voor gedaan worden.

Het spel.

Het spel was simpel: Verzamel bij alle spelfiguren ( de Boer, De jager, De mijnwerker, De timmerman, De houthakker en de molenaar)  die verspreid zijn over het  bos rond de blokhut de benodigde onderdelen om een pannenkoek te kunnen bakken Zodat aan het eind van het spel men de kaartjes die door de spelfiguren werden uitgegeven in te leveren voor een pannenkoek.

Robben  zijn net vissen op het droge.

Tja, wij waterratjes vinden het land altijd een beetje onwennig en het duurde dan ook even voor we onze draai gevonden hadden. We hebben van bladeren een regenbui nagemaakt en hebben de heuvels als hoge golven overwonnen. Het plezier nam met de minuut toe …Binnen een mum van tijd ontwikkelde de robben een slimme tactiek om te onderhandelen bij de verschillende posten. Wat een lol kregen we erin, voor het spel goed en wel afgelopen was hadden we alle kaartjes bij elkaar voor de pannenkoek.

Smikkelen en Smeulen.

Verzameld bij de vuurkuil moesten we even wachten om aan te mogen sluiten aan de rij voor onze verdiende pannenkoek. Nou dat ging soepeltjes want ook daar waren de Miguel Pro robben super slim om de beste tafel te vinden waaraan we allemaal konden zitten en smullen van dit lekkers. Rond 13 uur werd iedereen weer keurig opgehaald

Sinterklaas en andere aktiviteiten

kijken we uit naar het sinterklaasfeest op 3 december op de Ark met ons eigen groepje robben. Daarnaast hebbenwe  nog zeker twee leuke regio-activiteiten voor 2017 naast onze eigen opkomst klaar staan; namelijk een vossenjacht en carnaval…
Miguel Pro te water, te land en wie weet ooit in de lucht

tot  3 december

 

Erica

pannekoek_ochtend_26112016_00107 pannekoek_ochtend_26112016_00027