Robben

robbenPlons!

Als dat geen Rob is. Je vindt de Robben overal waar water is. Soms zijn ze te vinden bij een van de rivieren in Bambilië, zoals de Drintel of de Jocht. Of ze varen in de Bambiliaanse zee langs de vuurtoren van Filidam. Andere dolfijnen voelen zich als een vis in ’t water in de Waingoenga-rivier, diep in de rimboe. Er zijn er ook die varen op de Volderia-rivier in ’t Land van Esta.

Maar wie weet, misschien zien we ze binnenkort allemaal wel samen op het spiksplinternieuwe Dolfijneneiland!!

Hoe dat komt? robben waren eerst welpen, kabouters of esta’s. Maar wel heel bijzondere. Het zijn namelijk waterscouts. Die doen van alles in, op, bij en met water. Ze hebben vaak hun eigen zeilboten. Hun clubhuis staat vaak aan het water. Of hun clubhuis is een boot! De naam dolfijnen is nieuw. Die hebben ze zelf gekozen.

Wat doe je nou eigenlijk bij de Robben?

Nou, eigenlijk van alles. Kijk maar eens op deze web site. Er staan spelletjes die iedereen bij Scouting wel eens doet. Maar wat je ook doet, je houdt je altijd aan de Scouting afspraken. Dat beloof je als je een rob wordt. Je belooft iedereen te helpen waar je maar kan. En eerlijk en vriendelijk te zijn. En vol te houden. En ook nog goed voor de natuur te zorgen. Poeh! Dat is een heleboel. Maar bij Scouting leer je het vanzelf. En het is nog leuk ook. Reken daar maar op!

Op kamp!

Een keer per jaar gaan alle scouts op kamp. Of je nou esta, welp, rob of kabouter bent. Dan slaap met je z’n allen in een clubhuis of het gebouw van een andere Scoutinggroep. Je leert elkaar goed kennen en beleeft extra-speciale avonturen. Misschien is er wel een groot kampvuur…

Ben je geïnteresseerd ga dan snel naar onze contact pagina en stuur ons een berichtje dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Foto’s

De vele avonturen van de Robben staan natuurlijk ook op foto! Selecteer onderstaand het fotoalbum dat je wilt bekijken: