De vloot van de Miguel Pro

De Miguel Pro bezit een ruime vloot, bestaande uit Juniorvletten, Lelievletten, Lelieschouwen en twee motorschepen.Vloot

Volgens de website www.zeilnummers.nl heeft de Miguel Pro de op vier na grootste vloot van alle waterscoutinggroepen in Nederland. We zijn zelfs de grootste groep qua aantal juniorvletten (gedeelde eerste plaats met Scouting Anna Paulowna). Miguel Pro bezit acht Lelievletten, vijf Juniorvletten, drie Lelieschouwen, een motorschouw en een opduwer, onze Orca.

Omdat onze groep in de loop van de jaren wat kleiner is geworden, zijn een aantal vletten verkocht. De lijst zoals hieronder beschreven zal dan ook zeer snel bijgewerkt gaan worden.

De Orca heeft een speciaal plekje in ons Miguel Pro hart, omdat deze voormalige motorschouw van de marine, ons overal naartoe brengt. Hij is in 1985 onze vloot komen versterken, omdat de oude sleepboot Schipper Max niet meer voldeed aan de wensen van onze groep. Na bijna 65 jaar is hij wel toe aan een restauratie, dat ongetwijfeld weer veel geld kost. Wilt u ons steunen, gaan dan naar de sponsorpagina en doe een gulle gift. Onze leden zijn je zeer dankbaar.

Onze Materiaalmeester Martijn Pas steekt een enorme hoeveelheid tijd in het onderhoud van onze vloot, en presteert het met enige regelmaat om in z´n eentje om binnen een week een of soms zelfs twee vletten tot op het staal kaal te maken en opnieuw in de lak te zetten.

Ter zijner tijd zal er meer informatie en foto’s aan deze pagina worden toegevoegd.

Naam Zeilnummer Type
Vlieg 20 Juniorvlet
Mug 21 Juniorvlet
Mier 26 Juniorvlet
Bij 27 Juniorvlet
Spin 29 Juniorvlet
Snor zeilnummer 76 (casco 29) Lelieschouw
Alk zeilnummer 77 (casco 30) Lelieschouw
Calypso 810 Lelievlet
Nelson 1078 Lelievlet
Hudson 1103 Lelievlet
Wilde Vaart 1104 Lelievlet
Vikingen 1130 Lelievlet
Noormannen 1241 Lelievlet
Octopus 1244 Lelievlet
De Ouwe Fuut Casco 31 Motorschouw
Orca WM-4 6002 of WM-4 6001 WM-4 Motorschouw
Ponton niet van toepassing