Waterscouting Miguel Pro Arnhem

Waterscouting Miguel Pro

Waterscouting Miguel Pro Arnhem is een van de oudste Waterscouting groepen in Nederland, opgericht in 1928 en sinds 1951 gevestigd op de huidige locatie aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. In de zomer van 2011 zullen we ons huidige hoofdkwartier verlaten en ons nieuwe drijvende clubgebouw in de Nieuwe Haven betrekken.

Waterscouting Miguel Pro Arnhem is onderdeel van Scouting Nederland en maakt deel uit van de Regio Klein Gelderland en de Admiraliteit Neder-Rijn (admiraliteit 16). De Miguel Pro wordt gerund door een dagelijks bestuur en de groepsraad, bestaande uit de leiding van onze speltakken.

Waterscouting Miguel Pro

Voor de allerkleinsten (5 tot 7 jaar) zijn er de Bevers, de iets oudere kinderen maken deel uit van de Robben (7 tot 11 jaar). De Robben gaan bijna elke week het water op, en maken hierbij gebruik van hun eigen boten, de zogenaamde Juniorvletten. De Vikingen zijn er voor onze leden van 11 tot 15 jaar. De Vikingen gaan niet alleen wekelijks het water op, maar trekken ook een maal per jaar met hun Lelievletten naar Friesland of het westen van Nederland. In de Winter zorgen de Vikingen zelf voor het winteronderhoud van de boten. Onze leden van 15 tot 18 zitten bij de Wilde Vaart, zij varen in de eigen Lelieschouwen en leren onder toeziend oog van een ervaren stafteam hun eigen opkomsten te draaien. De leden van de Stam (18 tot 23 jaar) draaien hun eigen opkomsten. Leden van de Stam zijn vaak ook leiding bij de Bevers, Robben of Vikingen.

Waterscouting Miguel Pro Arnhem

 

Alle speltakken gaan een aantal jaar met de eigen leden op kamp. Een maal per jaar is er een groepskamp, het overvliegweekend, en een maal per jaar Admiraliteitsweekend, waar alle waterscoutinggroepen van onze admiraliteit bij aanwezig zijn.

Doel van onze groep is om onze jeugdleden een leuk, afwisselend en avontuurlijk programma te bieden, waarbij er natuurlijk veel op uit getrokken wordt met de boten.

De Miguel Pro vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren op een veilige manier hun Scoutingspel spelen. Hierbij is een veilige speelomgeving van groot belang. Binnen Scouting Nederland volgt de leiding daarom verplichte trainingen (de Scouts Academy) om op een verantwoorde wijze leiding te kunnen geven aan de jeugdleden en is er een gedragscode. Ook zijn er speciale richtlijnen waaraan Scoutingaccommodaties moeten voldoen, zodat de gebouwen veilig zijn en blijven.

Lijkt het je leuk om lid te worden van onze groep, dat kan! Je kan altijd een paar keer een opkomst meedraaien, zodat je zelf kan ervaren hoe leuk het bij ons is. Stuur ons een berichtje via het contact formulier, of kom gewoon eens langs op de haven.