De grote verbouwing, info en foto’s

De grote verbouwing, info en foto’s

Ongeveer vijf weken geleden hebben we ons nieuwe clubhuis vanuit Linden naar Arnhem gesleept, en in die vijf weken is er al verschrikkelijk veel werk verzet. De ark is van binnen nagenoeg geheel casco gestript, er is ongeveer 30 kuub puin en rotzooi omhoog gesjouwd en afgevoerd en er wordt al volop gewerkt aan de opbouw. Alle muren en plafonds zijn verwijderd, er zijn ongekende hoeveelheden rot hout vervangen door verse en in de houtmenie gedoopte balken, rotte vloerdelen zijn vervangen en alle oude electra is gestript (en verkocht aan een koperboer).

Alle benodigde vergunningen zijn verleend en de kosten van de steigers en spudpalen zijn bekend. Er wordt door John en Anny volop gelobbyd om deze gefinancierd te krijgen. Omdat de financiële middelen hiervoor nog niet beschikbaar zijn blijven we nog even op onze tijdelijke ligplek naast de damwand liggen.

De komende drie weken moet alle hens aan dek zodat er begin september een afgetimmerde en veilige ruime beschikbaar is waar de opkomsten gedraaid kunnen worden. Hoewel we al erg veel hulp hebben gekregen van leden en staf is extra mankracht meer dan welkom. Elke vrijdag en zaterdag wordt er gewerkt op de ark (de andere dagen natuurlijk ook, maar dat is op onregelmatige basis).

Momenteel is het achterste lokaal het verst gevorderd, eind deze week is deze zo ver klaar dat de elektricien hier terecht kan, waarna de wandplaten bevestigd kunnen worden. Het ziet er naar uit dat dit wel gaat lukken voor de eerste opkomst. Het voorste lokaal moet echt nog heel veel gebeuren. Met name het werk aan het vervangen van de rotte balken kost erg veel tijd.

We doen dan ook een oproep aan iedereen (leden, ouders, ooms, tantes …) om de agenda te checken en ons ergens in de komende maand op een vrijdag of zaterdag te komen helpen. We horen het graag even op info@miguelpro.nl als je komt helpen.

[nggallery id=112]