Indeling nieuwe ligplaats

Indeling nieuwe ligplaats

Er is op 12 januari een indeling van de nieuwe ligplaats vastgesteld door het Groepsbestuur. Hierbij is rekening gehouden met een werkponton (bak X), een clubhuis (Woonark L) en een materiaalopslag (Bak O). Er is meer dan voldoende ruimte voor onze acht vletten, drie schouwen, vijf juniorvletten, de Orca en ‘d Ouwe Fuut.

Onderzoek via internet en navraag bij experts wijst uit dat betonnen bakken als drijvende objecten de voorkeur genieten boven stalen pontons. Betonnen bakken vergen het minste onderhoud. Het geluk wil dat er voor weinig of soms zelfs voor niets pontons beschikbaar zijn. Deze zijn wel ‘as is as where’, zodat er rekening gehouden moet worden met de verplaatsing en verbouwing. Blijkbaar zijn er minder ligplekken dan woonboten, zodat mensen die een nieuwe woonboot willen moeilijk van de oude woonboot af kunnen komen.

De pontons zullen op hun plaats gehouden worden met stevige palen (spudpalen). Toegang tot het complex is mogelijk via een grote gesloten loopplank. Gesloten is een must om de veiligheid van onze kleinste leden te waarborgen.

Op de kortste termijn is een groot betonnen ponton met bestaande opbouw het meest wenselijk. We hebben onze pijlen gericht op een woonark van 38×5 meter die per mei 2011 gratis voor de vereniging beschikbaar kan komen. Deze is met de bestaande opbouw met een relatief kleine verbouwing geschikt als onderkomen voor de Miguel Pro (module clubgebouw). Daarnaast is er een betonnen bak van 10×4 meter uit Oosterbeek beschikbaar gekomen, waarop een gebouwtje voor materiaalopslag voor het vaarmateriaal (zeilen, riemen, et cetera) neergezet kan worden (module materialenopslag). Deze betonnen bak uit Oosterbeek is onlangs nabij ons clubgebouw neergelegd.

Er wordt nog gezocht naar een verdere uitbreiding voor de module botenonderhoud en onder meer steigers om het geheel aan elkaar – en bereikbaar te maken. In onderstaande afbeelding staat de plattegrond van het toekomstige complex.

Klik op onderstaande afbeelding voor een grotere weergave.

De voorlopige indeling van de ligplaats