Botenkeuring en Opening Vaarseizoen 2011!

Botenkeuring en Opening Vaarseizoen 2011!

Vandaag zijn de boten van de Miguel Pro gekeurd, zoals elk jaar was het weer een vrolijke chaos bij de Pro. Toch staat het schaamrood ons enigszins op de kaken, een juniorvlet had een gescheurd fok, de stagen van drie vletten stonden erg slap en de zeilen waren slecht aan de giek en gaffel bevestigd, waardoor er kans op schade aan de zeilen is als er scherp op de wind gavaren wordt. Ook bleek de Wilde Vaart gisteren niet bijster goed opgelet te hebben bij het bestickeren van de boten, waardoor bijna alle vletten van verkeerde bootnamen voorzien zijn.

Gelukkig mogen we deze zaken van de admiraliteit na de keuring voor elkaar maken en zijn de boten goedgekeurd.

De Bevers kwamen ook even kijken naar alle drukte op het water, en hebben limonade gedronken op de Orca.

De schouwen van de Wilde Vaart zijn niet gekeurd, ze hebben zich waarschijnlijk collectief verslapen want er was niet een Wilde Vaarder op de haven, met ongekeurde boten mag niet gevaren worden en we gaan er dan ook maar vanuit dat de Wilde Vaart dit jaar per kano op zomerkamp naar Friesland gaat. Veel plezier vast!

Na een lang seizoen noeste arbeid stonden de Robben te popelen om de zeilen te hijsen, de handtekening op het keuringsformulier was nog niet droog of ze staken gelijk al weer van wal, met een gescheurd fok en al…..

Na de keuring zijn het clubhuis en het terrein opgeruimd, omdat de vuilcontainer al snel vol zat is de vuurton door Joost en Martijn aangestoken, en is de rest van het afval verbrand.

Foto’s van de keuring en de eerste vaart van  de Robben in 2011 staan in het fotoalbum van het Opening Vaarseizoen 2011.

[singlepic id=6379 w=320 h=240 float=none]